Netwerk
Netwerk in Energierecht
Contacturen
2995 EUR.
Deel op sociale media
Inhoud
Lijst van mogelijke onderwerpen:
- Flexibele aansluitingen – Een blik werpen op de nieuwe, zich snel ontwikkelende juridische kaders voor flexibele aansluitingen op elk spanningsniveau, waarbij wordt stilgestaan bij de uitdagingen voor projectontwikkeling.
- Flexibiliteit en opportuniteit – Een overzicht van opportuniteiten en hoe deze zich meer en meer aandienen voor nieuwe spelers in het energielandschap, doordat flexibiliteitsmarkten worden verruimd en nieuwe technologieën hier een bijzondere rol kunnen spelen.
- De actieve afnemer – De belangrijkste do’s and don’ts voor actieve afnemers die zich (voor het eerst) wagen op de energiemarkten en de rol van tussenpersonen.
- (Nieuwe) rollen in het elektriciteitslandschap – BRP, BSP, SA, OPA, DNB, TNB, DNG, SNG, … wie volgt er nog? Een overzicht van de uitrol van (markt)rollen in de elektriciteitssector.
- Subsidies en steun – Welke rol spelen deze mechanismen nog in de energietransitie: broodnodig of overbodig? Een overzicht van de belangrijkste opties: van groenestroomcertificaten tot het capaciteitsremuneratiemechanisme (CRM).
- Hernieuwbare projecten financieren – Een overzicht van de belangrijke issues waarmee hernieuwbare projecten (juridisch) worden geconfronteerd, met een bijzondere focus op hernieuwbaar gas.
- Het gekleurde waterstofbeleid – Een introductie in de nieuwe waterstofregelgeving (op Europees, Belgisch en Vlaams vlak), met bijzondere aandacht voor drivers en juridische hindernissen bij het kickstarten van de markt.
- CCS/CSU. Een juridische stand van zaken, afgetoetst aan de ontwikkelingen in de Belgische havens.
- Infrastructuur en netontwikkeling -De juridische en planologische aspecten van elektriciteitsnetuitbreiding. Vergunningstrajecten, eigendomskwesties en de rol van publieke en private investeerders in nieuwe netinfrastructuur
Het netwerk energierecht is bedoeld voor juristen binnen de adviespraktijk, bij energieleveranciers, energietransporteurs. consultants in de energiesector en overheden. Ook adviseurs van stakeholders binnen de diverse segmenten van de energiesector maken deel uit van de doelgroep en het netwerk.
Het is mogelijk om tot het netwerk te worden toegelaten wanneer er vanaf de start of tijdens het seizoen plaatsen beschikbaar zijn. De plekken binnen het netwerk zijn persoonlijk, waarmee de leden optimaal kunnen profiteren van de relaties die zij opbouwen.
Hoe werken onze netwerkgroepen?
Onze netwerkgroepen bieden je toegang tot een speciale leervorm waarin leren en professioneel sparren centraal staan. In onze netwerkgroepen ontwikkelen onze leden zich samen tijdens het seizoen, dat bestaat uit vier face-to-face bijeenkomsten per jaar. Deze vier bijeenkomsten per jaar vormen een uniek leerforum dat wordt gekenmerkt door kennis, ontwikkeling van vaardigheden en inspiratie. Om professionaliteit centraal te stellen, hebben we ervoor gezorgd dat alle bijeenkomsten in onze netwerkgroepen worden geleid door netwerkleiders die toonaangevende experts zijn op het betreffende onderwerp van het netwerk.Alle deelnemers ontvangen een map met de relevante documenten en materialen zoals presentaties, draaiboeken enz.
Meer weten?
Als hoofdmanager van het JUC in België richt ik mij op de samenstelling en kwaliteit van onze gespecialiseerde netwerken en de dynamiek tussen professionals. Een van onze deskundige netwerkconsultants vertelt u graag meer over welk netwerk voor u geschikt is.
Francis Ekoko
Senior Head of Sales
Telefoon: +32 2 790 71 77
E-mail: fe@juc.be
Juridische netwerkgroepen met een hoog vakinhoudelijk niveau
Hier krijgt u niet alleen exclusieve netwerkkansen, maar ook de garantie van sprekers die nauw verbonden zijn met onze leden. Dit maakt ons netwerk sterker dan traditioneel onderwijs, als een dynamisch forum waar professionals samenkomen en ervaringen delen binnen het vakgebied.
Onze juridische netwerkgroepen belichten altijd actuele vraagstukken en perspectieven die voor de deelnemers relevant zijn. Vanaf de allereerste bijeenkomst nemen we uw input mee, waardoor de onderwerpen altijd aansluiten op de huidige en voortdurende ontwikkelingen binnen het vakgebied.
Hoe profiteer je van een netwerk?
Je hebt de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de nieuwste wetgeving en uitspraken.
Maak nieuwe professionele contacten buiten je werkplek om je netwerk te versterken.
Unieke inzichten en best practices krijgen van andere leden van het netwerk.
Advies krijgen en discussiëren met andere professionals in hetzelfde vakgebied.
Elke netwerkbijeenkomst is goed voor 5 PO-punten voor advocaten, dit betekent dat u als advocaat aan het eind van onze netwerkbijeenkomsten in totaal 20 PO-punten heeft verzameld.